Over

Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Tijdens deze studie ontdek je het effect van geneesmiddelen op mensen en dieren en je leert hoe genetica en celbiologische processen in elkaar zitten. Daarvoor heb je inzicht nodig in de werking van geneesmiddelen en van het menselijk lichaam, daarom is de studie een combinatie van scheikunde, geneeskunde en biologie.

Studieduur

De bachelor duurt 3 jaar. De meeste studenten kiezen dan voor de volgende masters: Master Bio-Pharmaceutical Sciences, Farmacie en Biomedical Sciences.

BioFarmaceutical Sciences
Bio pharmaceutical sciences

Ingangseisen

3 van de 4 profielen op VWO-niveau geven toegang. Soms moet je een extra vak erbij hebben: Natuur & Techniek met biologie; Natuur & Gezondheid en Economie & Maatschappij met natuurkunde, biologie en scheikunde.

Studiestad

De bachelor kun je doen aan de universiteit van Leiden

Bio pharmaceutical sciences

Beroepen die je kunt beoefenen na deze studie

Blogs van zorgprofesionals met de studie Bio-Farmaceutische wetenschappen